Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik szakácskönyvemben láttam a receptet, majd az itthon fellelhető alapanyagokból készítettem el.
Hozzávalók / 2 adag
A csirke pácolásához
1 db csirkemell filé (egész)
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 cm gyömbér (reszelt)
1 ek méz
2 ek szójaszósz
3 ek mogyoróolaj
A mogyorószószhoz
2 ek mogyoróvaj (nagy)
6 ek szójaszósz
2 ek halszósz (osztrigaszósszal helyettesítettem)
1 ek tabasco szósz
1.5 dl kókusztej
A tálaláshoz
4 db citrom (vagy lime gerezd)
Elkészítés
A páclevet elkészítjük az alapanyagokból, botmixerrel pűrésítjük benne a fokhagymát és a gyömbért.
A megtisztított csirkemelleket felcsíkozzuk (én 4 db-ba szoktam egy felet), és bepácoljuk a páclébe legalább 1/2-1 órára.
Míg pácolódik a hús, elkészitjük a szószt (és a köretet), a nyársakat pedig beáztatjuk.
A szószhoz a kókusztejet felhevítjük, és egy habverővel elkeverjük benne a csípős szószt, a halszószt, szójaszószt és mogyoróvajat, összemelegítjük őket.
A csirkedarabokat nyársra húzzuk, és előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük.
Mogyorószósszal és citromgerezdekkel tálaljuk.
0 Megjegyzések