Nagyon finom ez a kínai szezámos csirkemell, szinte finomabb, mint amit az éttermekben ehetünk...
Hozzávalók / 4 adag
A hús hozzávalói
1 db csirkemell filé (akár 3 db kicsontozott csirke felsőcomb is jó)
A bundázás hozzávalói
1 ek napraforgó olaj
5 evőkanál finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 db tojás
1 csipet só
2 ek víz
1 késhegynyi sütőpor
A máz hozzávalói
2 teáskanál méz
3 teáskanál szezámmag
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
3 ek ketchup
Elkészítés
Hozzávalók
A húst felkockázzuk.
Hozzávalók a bundához
Egy tálba beletesszük a Hozzávalókat, majd sűrű masszát készítünk, s beleforgatjuk a felkockázott húsokat.
Hozzávalók a mázhoz
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Közben összekeverjük a máz hozzávalóit.
Ahogy kivesszük a megsült húst az olajból, papírtörlőn lecsepegtetjük, s rögtön beletesszük a mázba, majd tálra rendezzük.
0 Megjegyzések