Nagyon szeretem a kínai ételeket. Egyéni megfontolásból viszont kihagyom a kínai étkezdéket. És mert a családom is nagyon szereti, évekkel ezelőtt - csak úgy...- megleptek egy wokkal és egy szuper kínai receptkönyvvel.
Hozzávalók / 6 adag

Marinírozáshoz
50 dkg csirkemell filé (pulyka is megfelelő)
1 gerezd fokhagyma
1 kk gyömbér (púpos)
9 ek szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj

Elkészítéshez
3 közepes db sárgarépa
330 g bambuszrügy (nettó 180 g)
1 közepes db kínai kel
1 közepes db póréhagyma
25 dkg rizstészta
7 ek napraforgó olaj
125 ml csirke alaplé (tyúkhúsleves)


Elkészítés

Csirkemellet megmossuk, felkockázzuk. Egy tálba rakjuk (a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk) a többi Hozzávalókkal együtt. Alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe.
Három tálat előkészítünk.
A sárgarépát megtisztítjuk, 3 egyforma részre vágjuk, és kb. 2 mm vékonyra felszeleteljük, tálba rakjuk.
A kelt félbe majd negyedbe vágjuk, a torzsát kivágjuk, kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, ezt is tálba tesszük.
A harmadik tálba a szintén (kb. 2-3 mm) vékony karikákra vágott póréhagymát rakjuk.
A rizstésztát előírás szerint megfőzzük, félretesszük.
A wokba beleöntjük a 7 ek olajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a húst a páclével együtt. Nagy lángon, folyamatosan kavargatva sütjük, - majd a fenti sorrend szerint - egymás után a zöldségeket. 
Ha minden roppanósan megsült, hozzáadjuk a tyúkhúslevest és a tésztát. Szójaszósszal ízesíthetjük még ízlésünk szerint (én 2-3 evőkanálnyit mindig teszek).
Pár percig összesütjük, tálaljuk.