Amikor kínait eszünk, mindig rendelünk egzotikus kacsát. A hétvégén szerettük volna otthon is elkészíteni, de csak egy videót találtunk róla az interneten (még angol oldalakon sem volt recept róla :( ), és csak a Hozzávalók voltak feltüntetve, a mennyiség nem. Így a szezámmagos csirke tésztáját vettük alapul, a többit pedig ízlésünk szerint találtuk ki. Az eredmény tökéletes, megéri elkészíteni. :)
Hozzávalók / 2 adag
Tészta:
6 evőkanál finomliszt
3 evőkanál étkezési keményítő
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
2 ek szezámolaj (vagy napraforgó olaj)
2 dl víz (annyi, hogy sűrű palacsintamassza állagú legyen)
1 csipet só
Húspác:
2 közepes db kacsamell (csirkemellel is lehet)
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek szezámolaj (vagy napraforgó olaj)
1 dl félszáraz fehérbor
1 csapott ek cukor
Szósz:
100 ml szójaszósz (az édesebbik)
2 ek méz (vagy cukor)
1 csipet só
2 tk balzsamecet
Sűrítéshez:
80 ml víz (éppen annyi, hogy folyékony legyen)
1 evőkanál étkezési keményítő
Sütés:
5 dl napraforgó olaj (bő olajban kell kisütni)
Elkészítés
Tészta:
A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát keverünk, kicsit sűrűbbnek kell lennie.
Hagyjuk állni, míg a húst bepácoljuk.
Húspác:
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk a Hozzávalókkal.
Egy fél órát hagyjuk állni, hogy jól átjárja a pác.
Ezután jól összeforgatjuk a húst és a sűrű masszát.
Bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy hőálló tálba kiszedjük.
Szósz:
A szósz hozzávalóit, szintén összekeverjük egy kis tálba.
Miután kisütöttük a húst, a szószt felforraljuk egy edényben.
Ha már forr, beleforgatjuk a bundás húsokat, majd a vízzel elkevert étkezési keményítőt rálocsoljuk a szójaszószos húsra. Azért kell így besűríteni, mert először a hús felszívja a forró mézes-szójaszószt (jobban rátapad), majd a rálocsolt keményítős víztől szép fényes és ragacsos lesz. :)
Sűrítéshez:
A vizet és az étkezési keményítőt összekeverjük egy kis tálba. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy folyékony legyen.
0 Megjegyzések