Egy ízletes, gyorsan elkészíthető csirkés étel.
Hozzávalók / 2 adag

200 g csirkemell filé
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
0.5 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál csípős paprikakrém
1 gerezd fokhagyma
0.5 tk gyömbér (reszelt)
2 ek szójaszósz
3 db újhagyma
1 db sárgarépa
75 g káposzta
50 g cukorborsó (fagyasztott)
75 g bambuszrügy
50 g laskagomba
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet mossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.
Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezési keményítővel, gyömbérrel, erős Pistával, zúzott fokhagymával, és a szójaszósszal. A húst hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
Az újhagymát és a sárgarépát kb. 5 cm-es vékony csíkokra vágjuk. A káposztát és a laskagombát széles csíkokra szeljük.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben. A húst ropogósra sütjük benne, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
A serpenyőbe tesszük most a sárgarépát, 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a maradék zöldséget, és további 5 percig pirítjuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe. Sóval, borssal és szójaszósszal ízesítjük.