Ha nincs ötletem, mit főzhetnék a fiamnak, ez egy biztos tipp, ezt mindig megeszi.
Hozzávalók / 3 adag

30 dkg csirkemell filé
3 ek szójaszósz
2 ek chiliszósz (édes)
2 ek worcestershire-szósz
1 ek balzsamecet
2 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étkezési keményítő
7 dkg panko

Sütőzsiradék
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A csirkemellet keresztben 1 cm-es csíkokra vágjuk.
A gyömbért, fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a szójaszószt, worcestershire-szószt, balzsamecetet, édes chiliszószt, és beleforgatjuk a csirkemelldarabokat. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
Kivesszük a hűtőből a húst, megvárjuk, míg szobahőmérsékletű lesz, leöntjük róla a pácot, és a húst megszórjuk étkezési keményítővel.
Még így is elég ragacsos lesz ahhoz, hogy a pankoba forgatva a nagyobb szemű morzsa is ráragadjon.
180 fokra felhevített olajban aranybarnára sütjük, konyhai törlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, és tetszőleges körettel tálaljuk. (Készítettem hozzá egy a páchoz hasonló mártogatóst, amibe még némi ketchupot és szezámmagot is tettem.)