Volt otthon csirke és kínait akartunk enni, de természetesen nagyon nem vagyok híve az "Uncle Ben's" szósznak, tehát magam ötlöttem ki valami kínait és a családnak nagyon-nagyon ízlett!
Hozzávalók / 4 adag
600 g csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj (vagy margarin)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek ecet
35 dkg ananászkonzerv
2 ek cukor
6 közepes db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
80 g rizs
1 csapott ek finomliszt
1 kk gyömbér
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
Tegyük fel a rizst főni. (Előtte üvegesre pirítsuk, sózzuk, esetleg ételízesítővel ízesíthetjük még.)
A szószhoz a felkarikázott, előrefőzött répát és az aprított hagymát kezdjük el pirítani, majd tegyünk hozzá egy felaprított paradicsomot és az ananászkockát.
Ezután az ananászkonzerv levének a nagy részét öntsük bele, majd a lisztet.
Mielőtt teljesen besűrűsödne, tegyük bele a gyömbért és a szegfűszeget.
Ezután jöhet az ecet, ami megadja a savanyú ízét. Miután kész a szósz, tegyük félre és készítsük el a csirkét.
Pici zsiradékon süssük meg, borsozzuk és enyhén sózzuk, nehogy elnyomja majd a szósz ízét, ezután keverjük össze a csirkét és a szószt.
0 Megjegyzések