Ezt a receptet nagyon szereti a családom, mivel egyszerű elkészíteni, nagyon finom és nem túl drága. Kiadós és laktató is egyben. Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a különleges ízvilágot.
Hozzávalók / 4 adag

A bundázáshoz
40 dkg csirkemell filé
1 db tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1.5 kk sütőpor
1 csipet só
1 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 evőkanál víz

A mázhoz
200 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy csípős paprikakrém)
1 ek méz (ízlés szerint)
4 ek szezámmag


Elkészítés

A csirkemellet feldaraboljuk kis kockákra. A bundához valókat egy tálba összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk.
Beleforgatjuk a feldarabolt húst a masszába, majd hagyjuk egy kicsit állni addig, míg a mázt elkészítjük.
A mázhoz a Hozzávalókat összevegyítjük (mindenki szája íze szerint ízesítheti:méz, chili vagy erős paprikakrém).
Ezután a húst forró olajban szép világosbarnára sütjük, majd még melegében beleforgatjuk a mázba.
Egy tálba szedjük őket, köretként rizi-bizit kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!