Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az Elkészítéséhez. A hús helyett grillezett zöldségekkel pedig vegáknak is pompás fogás válhat belőle.
Hozzávalók / 2 adag

Saláta előkészítése
0.5 db fejessaláta
15 dkg madársaláta
10 dkg sárgarépa
1 közepes db kápia paprika
0.5 közepes db lila hagyma
2 db zsemle

Hús előkészítése
30 dkg csirkemell filé
1 teáskanál csirke fűszersó
1 teáskanál mustár
2 ek napraforgó olaj

Salátaöntet Elkészítése
1 db tojássárgája
2 teáskanál dijoni mustár
1 dl napraforgó olaj
1 ek tárkonyecet
1 dl habtejszín (30%-os )
1 teáskanál porcukor
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölve)
0.5 gerezd fokhagyma (zúzott, elhagyható)
0.5 csokor petrezselyem (finomra vágva)

Elkészítés

Saláta előkészítése
A zsemléket kockázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára. Ha kész, tegyük őket félre egy edénybe.
A salátát tetszés szerint aprítsuk fel: tépkedhetjük a leveleit kézzel, felcsíkozhatjuk, kinek kedve szerint. Keverjük össze a madársalátával.
A paprika csumáját eltávolítva először csíkozzuk, majd kockázzuk fel.
A megtisztított sárgarépát vágjuk juliennes-re, majd kockázzuk fel.
A lilahagymát vágjuk finomra.
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a Hozzávalókat, beleértve a zsemlekockákat is.
Hús előkészítése
A megtisztított csirkemelleket vágjuk félbe, hogy négy vékony szeletet kapjunk. Keverőtálba öntsünk kevés olajat, mustárt és a fűszersót, kicsit keverjük össze, majd a csirkeszeleteket alaposan forgassuk át benne, hogy mindenhova jusson. Hagyjuk a húst egy keveset pihenni (kb. 10-15 perc).
Egy bordázott vasedényt (ennek hiányában serpenyőt) forrósítsunk fel zsíradék nélkül a tűzhelyen, majd süssük meg a hússzeleteket szép pirosra.
Sütés után néhány percet hagyjuk a húst pihenni, majd rézsútosan szeleteljük fel.
Salátaöntet Elkészítése
Egy kisebb keverőtálba üssünk bele egy tojássárgát. Adjunk hozzá mustárt és porcukrot, majd habverővel, vagy robotgéppel keverjük össze. Közben vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, folyamatos keverés mellett.
Amikor kész, adjunk hozzá tejszínt, tárkonyecetet, friss aprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, majd alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tálalás
A salátakeveréket forgassuk össze az öntettel, majd halmozzuk tányérra.
A felszeletelt húst helyezzük legyező, vagy tetszés szerinti formában a tetejére. Azonnal fogyaszthatjuk.