Pár évvel ezelőtt az interneten keresgélve találtam ezt a kiváló pizza alaptészta receptet. Az évek során kipróbáltam különböző feltétekkel, szósszal, de ez a változat vezeti nálunk a legtöbbször elkészített pizzák listáját. A családom örök kedvence lett. 
Hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához
150 g rétesliszt
350 g finomliszt
7 g instant élesztő
3 dl langyos víz
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 teáskanál barna cukor
1 tk tengeri só
1 ek olívaolaj
2 ek olívaolaj (a tepsi kikenéséhez)

A pizzaszószhoz
100 g vaj
100 g finomliszt
4 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk tengeri só

A feltéthez
500 g csirkemell filé
300 g bébi spenót
30 g grill fűszersó
200 g reszelt mozzarella
200 g reszelt cheddar sajt
100 g morzsolt kéksajt
1 ek olívaolaj

A salátához
500 g salátakeverék
16 db koktélparadicsom
1 nagy fej lila hagyma
0.5 db kígyóuborka
190 g zöld pesto

Elkészítés

A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd beleszórjuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, és átszitáljuk, majd a sót, az olasz fűszerkeveréket hozzáadjuk, és összekeverjük. A kenyérsütőgép aljára öntjük az élesztős vizet, a tetejére szórjuk a lisztet, majd a lisztre az olívaolajat. A kenyérsütőgépet dagasztás üzemmódra állítjuk, ami az én gépemmel ez 1,5 órát vesz igénybe. 
Amíg a tésztánk készül, felteszünk forralni vizet egy edényben, ez arra kell majd, hogy leforrázzuk vele a spenótot. Ha nem kaptunk bébi spenótot, akkor az "öreg" spenót szárát érdemes eltávolítani, és eldobni, de a bébi spenótét nem kell, csak alaposan átmosni, és kisebb darabokra vágni.
Tegyük bele egy hőálló tálba, és amikor felforrt a víz, egyszerűen öntsük rá a spenótra, teljesen lepje el a víz, és így hagyjuk pár percet állni.
Addig a csirkemellet csíkozzuk fel vékony darabokra, majd az olívaolajjal keverjük össze a fűszerkeveréket, amivel végül dörzsöljük be a húst, pár percet ezt is hagyjuk állni. Addig a spenótot szűrjük le, tegyük félre.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és picit ropogósra pirítsuk (kb. 20 perc) a csirkecsíkokat, majd tegyük félre.
Egy lábasban kis lángon olvasszuk fel a vajat, a fokhagymát futtassuk meg rajta, majd a lisztet adjuk hozzá, és keverjük el a vajjal, de vigyázzunk, nehogy leégjen. Mikor összekevertük, húzzuk le a tűzről, és folytonos kevergetés közben a hideg tejet lassan, kis adagokban adjuk hozzá. (Én erre egy habverőt használok, mivel azzal egyszerűbb csomómentesre keverni a szószt.) Ha nagyon sűrű lett, akkor több tejet adjunk hozzá, egy picit tegyük vissza a tűzre, és kis lángon, kevergetve egy tejföl sűrűségű szósszá sűrítjük. A végén hozzáadjuk a sót is.
Amikor a kelesztőprogram befejeződött, a sütőt 220 fokra és hőlégkeverésesre állítjuk. A megkelt tésztát egy lisztezett gyúródeszkán kb. 1cm vastagra és téglalap formára nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsibe helyezzük, és a kezünkkel a széleit picit kihúzogatjuk a tepsi szegélyre.
Vékonyan megkenjük a fokhagymás szósszal, majd  egyenletesen eloszlatjuk rajta a spenótot, utána a csirkecsíkokat, majd a tetejére tesszük a reszelt sajtkeveréket, és rámorzsoljuk a tetejére a rokfort sajtot.
A sütőt levesszük 200 fokra, és kb. 20-25 percig sütjük a pizzát, amíg a sajt szépen rápirul. Az asztalra kerüljön ketchup, barnaszósz és hot pepper szósz, amivel - ízléstől függően - a pizzánk tetejét meglocsolhatjuk. Én speciel a hot pepper szószt választanám. :)
Az előre összedarabolt saláta alaphoz adjunk még hozzá darabolt lilahagymát, kígyóuborkát és félbevágott koktél paradicsomokat. Tálaláskor tetszés szerinti pesto szószt tegyünk rá.