Jönnek a hűvösebb idők. Nyáron elegendő salátát enni a husi mellé, de most egy tál főzelék szívet melengető kiegészítője a mindennapoknak.
Hozzávalók / 4 adag

A krumplihoz
1 kg burgonya (főzni való)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis db paradicsom
1 közepes db paprika
4 db babérlevél
1 kk majoranna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj

A habaráshoz
3 evőkanál étkezési keményítő
275 g tejföl

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paprikát, és ha az is üveges, jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom. (Ha van otthon füstölt husi, bármilyen, akkor egy kisebb darabkát a hagymára szeletelhetünk, nagyon jó ízt ad az ételnek!)
Ekkor ugyancsak a lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit, és sós, fűszerezett vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük. (Aki ecettel szereti, önthet bele 2 evőkanálnyit.)
Egy külön tálban csomómentesen elkeverünk a főzővízből két merőkanálnyit a keményítővel és a tejföllel.
Ha megfőtt a krumpli, ezzel a habarással folyamatos kavarás mellett sűrítjük be. Pár rottyanás, és kész is a nagyszerű köret. Jó étvágyat hozzá!