Saját elgondolás alapján adtam hozzá a fűszereket. Ízlett az egész családnak!
Hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
3 db babérlevél
majoranna ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
1 kk ecet

A rántáshoz
3 dl tejföl
4 ek napraforgó olaj
3 dkg finomliszt
1 ek fűszerpaprika

Elkészítés

A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felenegedjük, ami éppen ellepi.
A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni.
Babérlevéllel, majorannával, borsal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük.
Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük.
Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és egy kevés ecettel megbolondítva összefőzzük.