A maradék krumplipürét ily módon parktikusan felhasználhatjuk.
Hozzávalók/ 4 adag
50 dkg burgonya
25 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
3 dkg mangalica zsír (vagy 5 dkg vaj)
1 dl tej
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
Lecsöpögtetjük, krumplinyomón átnyomjuk, összekeverjük a tejjel és a zsírral. Hűlni hagyjuk.
Mikor langyos, összedolgozzuk a tojássárgákkal és a liszttel.
A tésztát kb. 4 mm-esre nyújtjuk és kb 6-7 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A leeső részekete értelemszerűen összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.)
Forró olajban kisütjük és konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
0 Megjegyzések