Erre a receptre akkor találtam rá (a kedvenc Török szakácskönyvemben), amikor fogyókúráztunk a párommal. Meglepően alacsony kalóriatartalma miatt próbáltam ki - és teljesen bejött.
Hozzávalók/ 4 adag

175 g lencse
3 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma (csíkokra vágva)
3 gerezd fokhagyma
1 kk koriandermag
zsálya ízlés szerint (szárított)
1 teáskanál cukor
4 nagy db sárgarépa
4 dkg passzírozott paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Forrásban lévő vízben a lencsét 10 percig főzzük, majd hideg vízzel leöbblítjük.
Az olajon a hagymát, a fokhagymát, a koriandert, a cukrot és zsályát pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a karikára vágott repát, és meg 2-3 percig sütjük.
Lencsét hozzákeverjük, felöntjük kb 2,5 dl vízzel.
Paradicsompürével ízesítjük, és kb. 20 percig főzzük.