Húsételekhez gyakran készítek sült zöldségeket. Sikerül pagodakarfiolt alias romanesco brokkolit vennem, így gondoltam, megsütöm egyben. Nagyon finom, aki még nem evett, bátran próbálja ki.
Hozzávalók/ 4 adag

1 kis db pagoda karfiol
1 kis db karfiol
12 db kelbimbó
1 kávéskanál só
3 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
bazsalikom ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, és kisebb darabokra szedjük, majd 2-3 percet főzzük sós vízben. Először a kelbimbóval kezdjük, mert az a legkeményebb.
Ezután leszűrjük, majd egy tűzálló üvegtálba pakoljuk a zöldségeket. Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, majd a fűszerekkel ízesítjük.
Jól keverjük át, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percet.
Ha átsült és megpirult a teteje, már tálalhatjuk is.