Gyors, lisztmentes, mennyeien sajtos tavaszi/nyári vacsora. Szeretettel ajánlom mindenkinek! :)
Hozzávalók/ 6 adag

4 közepes db cukkini
15 dkg trappista sajt
3 db tojás
150 g joghurt
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 ek zabpehely
0.5 csomag sütőpor
1.5 teáskanál só
bors ízlés szerint
10 dkg mozzarella

Elkészítés

Első lépésként a cukkinit mossuk meg, és a héjával együtt reszeljük le, és sózzuk be. Ugyanezt tegyük meg a sajttal is (természetesen ezt nem kell sózni…).
A hagymát és a fokhagymát pároljuk üvegesre az olívaolajon, és rakjuk félre.
A besózott cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, és tegyük egy tálba. Erre mehet rá a 3 db egész tojás, a joghurt, a reszelt sajt, a hagymák, a sütőpor és a fűszerek. Mindent alaposan keverjünk össze.
Egy kivajazott tepsi aljába szórjuk bele az egy evőkanálnyi zabpelyhet, és erre öntsük rá a cukkinis masszát. Oszlassuk el egyenletesen, és a tetejét rakjuk ki a mozzarellával (nekem csak mini mozzarella volt otthon, ez is megteszi).
Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük pirosra.