Amikor még csak a sütőben csücsült, már akkor beleszerelmesedtem, annyira finom narancsos illattal lengte be az egész házat! A tésztája puha, könnyed, kellemesen narancsos. Máz nélkül, porcukorral meghintve is nagyon finom!;)
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
25 dkg vaj
17 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 db tojás
2 db citrom
3 db narancs
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

A mázhoz
12 dkg porcukor
1 ek citromlé
1 evőkanál narancslé
5 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés

Habosra keverem a puha margarint a vaníliás- és a kristálycukorral, valamint az egy csipet sóval.
Hozzáadom a tojásokat.
Belereszelem egy citrom és egy narancs héját.
Elvegyítem benne a 3 evőkanál frissen facsart citrom- és 10 evőkanál narancslevet.
Fokozatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet is.
Jól összedolgozom, majd a tésztát kivajazott kuglófformába öntöm.
15 percet pihentetem, ezáltal finomabb, könnyebb tésztája lesz.
Előmelegített forró sütőben, a középső sütősínen kb. 50 percig sütöm (tűpróba!)
Rácsra borítom.
Elkészítem a mázat: 12 dkg porcukrot elkeverek 1-1 evőkanál frissen facsart citrom- és narancslével. Belekeverem a kandírozott narancshéjat. ( Apró kockákra vágott narancshéjjal helyettesíthető!)  Rácsurgatom a mázat a kuglóf tetejére.