Saláta jöhet bármikor, így most ezen alapanyagok kombinációja került terítékre.
Hozzávalók / 6 adag

0.5 kis fej vöröskáposzta
0.25 közepes fej káposzta
5 db salátalevél
1 db pritaminpaprika
1 nagy db sárgarépa
4 db retek
3 dkg földimogyoró
1 marék mazsola
1 tk vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, a répát megpucoljuk, ezután mindet felcsíkozzuk, és egy nagy tálba beletesszük.
A mazsolát rövid ideig hideg vízbe áztatjuk, mialatt a földimogyorót megpucolva egy kevés vajon megpirítjuk. Végül hozzádobjuk a lecsöpögtetett mazsolát, majd az egész mehet a zöldségágyra.
Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, és rövid ideig állni hagyjuk. Vajas pirítóssal tálaljuk.