Amikor valami téli főzelékre vágyunk, első, kórusban kimondott kívánságunk gyakran ez a főzelék.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg burgonya (hámozás után mérve)
20 dkg kolbász (elhagyható)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db leveskocka
2 csapott ek finomliszt (vagy ételsűrítő)
2 dl tejföl
2 teáskanál fűszerpaprika
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk (egészben hagyjuk).
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd lehúzzuk a tűzről.
Hozzádjuk a burgonyakockákat, a hagymát.
A tűzre visszatéve, kb. 5 percig folyamatosan kevergetjük, majd bőven felöntjük vízzel (mint más főzelékeknél).
Beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a burgonya félig puha, hozzáadjuk (ha akarjuk) a 4 darabra vágott kolbászt.
A majdnem kész főzeléket liszttel vagy ételsűrítővel elkevert tejföllel behabarjuk.
2-3 percig rotyogtatjuk, és kész.