Érdemes nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani, ebben az esetben ne pároljuk teljesen puhára a káposztát, 20 percig elegendő.
Hozzávalók/ 6 adag

1 kg vöröskáposzta
50 g libazsír (vagy sertés)
2 közepes db vöröshagyma
3 közepes db alma ( savanyú)
1 ek cukor
1 db babérlevél
3 db szegfűszeg
3 db borókabogyó
1 db csillagánizs
1 db fahéjrúd
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
2 ek ecet
10 dkg piros ribizli (vagy vörösáfonyazselé)
125 ml vörösbor

Elkészítés

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk.
Az almát megpucoljuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd apróra feldaraboljuk.
Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát az almával és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vöröskáposztát, és állandó kavarás mellett, tovább dinszteljük.
Hozzáadjuk az ecetet, a fűszereket és a ribizli-, vagy vörösáfonyazselét.
Felöntjük a vörösborral.
Lefedve puhára pároljuk (kb. 30 perc alatt). Ha szükséges, sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.