Imádjuk a pizzát, de a család előnyben részesíti a házilag készített fajtát.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
100 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
só ízlés szerint
1 dl víz (szükség szerint)
1 ek napraforgó olaj

A feltéthez
25 dkg csirkemell filé
30 dkg sajt (reszelt)
4 db főtt tojás

A besamelmártáshoz
2 ek vaj
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

A lisztbe beleteszük az olajat és az élesztőt. Kevés, langyos, sós vízzel jól összedolgozzuk, majd langyos helyen 40-60 percet kelesztjük.
Ezután a tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, és ismét hagyjuk kelni 30 percet.
A csirkemellet kevés olajon fehéredésig sütjük, majd félretesszük.
A besamelhez a tejet felforraljuk, majd félretesszük.
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a forró tejet állandó keverés mellett. Ha kész van, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A tésztánkra öntjük a langyos besamelt, erre megy a csirkemell, a főtt tojások karikázva és a reszelt sajt kerül.
Forró sütőben megsütjük.