A gyerekeim kérésére kísérleteztem, mert ők ettek egy békéscsabai pizzériában ilyet, és nagyon ízlett nekik. Elég nehéz volt kitalálni, mert semmit nem tudtak mondani róla, csak hogy finom volt. Állítólag az enyém finomabb lett.:)
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt
1.5 dkg friss élesztő
1.5 dl víz
2 ek napraforgó olaj
1 kk só

A szószhoz
0.5 közepes db kígyóuborka
3 gerezd fokhagyma
150 g joghurt
175 g tejföl
só ízlés szerint (vagy ételízesítő)
1 csipet őrölt bors

A feltéthez
40 dkg pulykamell
gyros fűszerkeverék ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 közepes db paradicsom
1 db nagy paprika
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük az olajat és a sót, összekeverjük, és sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Langyos helyen kelesszük duplájára, kb. 1 órát.
Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a rávalókat. A húst keskeny, vékony csíkokra szeleteljük, és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit hagyjuk állni. A felhevített olajban átpirítjuk, amit kienged lében, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Az uborkát lereszeljük (én zsülien szeletelővel szoktam vékonyabbra állítva), majd enyhén lesózzuk. Rövid állás után kinyomkodjuk kicsit a levét, és a zúzott fokhagymával, borssal és kevés sóval vagy ételízesítővel ízesített joghurtos-tejfölös keverékhez adjuk.
A hagymát, paprikát, paradicsomot vékony karikákra/félkarikára szeleteljük, a fetát kis kockákra daraboljuk. A trappistát lereszeljük.
A megkelt tésztánkat enyhén kiolajozott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben elősütjük 5 percig, hogy ne ázzon el a feltétektől.
Mehet rá a tzatziki alap, rá a hús, amin egyenletesen elosztjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és a feta kockákat. Megturbózhatjuk még pár szelet uborkával. Visszatesszük kb. 10 percre sülni. Megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad, a széle is szép színt kap.