Nagy pizza fanok vagyunk! A friss tésztából készült pizza, az egyik legnagyobb kedvencünk, de igazán azóta imádjuk, amióta a férjem pizzaszószával megspékelve és a kész pizza tetejét ezzel alaposan meglocsolva fogyasztjuk!
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához (2 pizza)
500 g kenyérliszt BL80
300 ml víz (langyos)
10 g instant élesztő
1 kk só
0.5 teáskanál cukor
1 ek extra szűz olívaolaj
0.5 tk bazsalikom
0.5 tk oregánó

A feltéthez
2 ek extra szűz olívaolaj
12 ek pizzaszósz
3 dkg füstölt tarja (vagy füstölt sonka)
2 db paradicsom
5 dkg sajt (reszelt)
14 db fekete olajbogyó


Elkészítés

A pizzatésztát a kenyérsütő gép dagasztó programjával elkészítjük, vagy kézzel dagasztjuk, majd megkelesztjük.
A megkelt tésztát megkenjük olívaolajjal, majd a Pizzaszósszal dianaturától.
A feltét többi hozzávalóit szeleteljük, és a tésztára szórjuk.
(A füstölt tarja szeletet felkockázva az aprítógépbe tettem, mert így egy szelet elegendő az intenzív ízű húsból és egyenletesen el lehet oszlatni az egész pizzán.)
A sütőben 5-ös fokozaton 20 percig sütjük, majd 7-esen  további 8-10 percig pirítjuk.
A  Pizzaszósszal dianaturától meglocsolva fogyasztjuk!