Egy új receptet próbáltam ki a tésztára. Máskor dupla liszttel és 2,5 dkg élesztővel, no meg kevéske olajjal készül a pizza. Ez sem rossz, nem lett se túl vékony, se túl száraz. Épp jó. A virsli a hűtőben árválkodott, a paradicsomokat a kertben szedtem. Ez egy igazán kis költségvetésű pizza.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt
1 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 tk só
1.3 dl tej
1 ek margarin (a sütőforma kikenéséhez)

A szószhoz
4 db kockasajt (füstölt ízű)
2 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma

A feltéthez
70 g virsli
5 db koktélparadicsom


Elkészítés

Az élesztőt felfuttajuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Ha már nem ragad a kezünkhöz a tészta, akkor jó. Meleg helyen, letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szószhoz a sajtokat egy edénykében elkeverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával.
A paradicsomokat megmossuk és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
A virsliket felkarikázzuk.
Egy sütőformát vagy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel és szépen belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a szósszal.
A koktélparadicsomokat kettévágjuk és a virslivel együtt szépen a pizzára pakolgatjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt.
A formában még kb 35 percet kelesztjük.
Megsütjük.