A recept címét egy újságban olvastam, de sajnos a receptet többszöri keresésre sem találtam meg, így magamtól kellett valami hasonlót alkotni. :)
Hozzávalók / 2 adag

100 g rukkola
100 g lencse
75 g feta sajt
1 l víz
3 db babérlevél
4 szál petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre páruljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc.
Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a ruccolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz.
Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összkeverjük a salátával.
Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.