Szeretem a kínai konyhát, de leginkább otthon elkészítve, ízfokozó mentesen. A zöldség összevágása egy kicsit időigényes, de megéri. Nagyon finom a gyufavékony zöldség, így félig megsütve.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg sertésszűz
2 evőkanál kukoricakeményítő
5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet
só ízlés szerint
2.8 dl víz
4 ek mogyoróolaj
2 db póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 csipet chilipehely

Elkészítés

A húst felkockázzuk és összekeverjük 2 evőkanálnyi szójaszósszal és a csilipehellyel. Fél órára hűtőbe tesszük.
Azalatt összevágjuk a zöldségeket: a cukkínit, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük; a póréhagymát vékony szeletekre karikázzuk.
Egy tálban simára keverjük a vizet, fehérborecetet, 3 evőkanál szójaszószt és a keményítőt. Állni hagyjuk.
Egy wokban  vagy egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítünk. Beletesszük a húst és keverve, rázva megsütjük benne. (10 perc)
Ha kész, kiszedjük a húst és félretesszük. Ismét olajat hevítünk, belerakjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát. 2-3 percig rázogatva sütjük.
Beletesszük a cukkínit, a sárgarépát, a sót és további 2 percig sütjük.
Hozzárakjuk a húst és a keményítős lét. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Rizzsel azonnal tálaljuk.