Itt a környékünkön nem sikerült találni igazán jó pizzériát, ezért a párommal úgy döntöttünk, hogy sütünk magunknak. Nagyon nagy sikert aratott az egész család körében, imádjuk.
Hozzávalók / 6 adag

Tészta
50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 teáskanál só
1.5 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj

Szósz
350 g tejföl (2 kis doboz)
70 g juhtúró
3 ek kapor (apróra vágva)
bors ízlés szerint

Feltét
10 dkg csirkemell sonka
125 g csemegekukorica (kb. fél doboz)
50 g ecetes gyöngyhagyma (ízlés szerint (25-30 db))
15 dkg trappista sajt


Elkészítés

Elkészítés
A fél kg lisztet összekeverjük a cukorral, sóval és az olajjal. Ezután 1 dl langyos vízbe rakunk egy csipet cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha ez megvan, akkor hozzáadjuk a liszthez, és bedagasztjuk a tésztát. (Ez kb. 2 pizzához elég)
Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megkeljen (ez általában 0,5-1 óra). Ha szépen megkelt, akkor közepesen vastag kör alakú formára nyújtjuk, és villával megszurkáljuk.
Egy kis tálba beletesszük a tejfölt és a juhtúrót. Ezeket alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kaprot és a borsot. Ha megvan, akkor rákenjük a tésztára.
Feldaraboljuk a csirkemellet, és rátesszük a tésztára. Ezután megszórjuk csemegekukoricával és az ecetes gyöngyhagymával, a tetejére sajtot reszelünk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig sütjük.