Hogy miért törökös? Fogalmam sincs. De rendkívül ízletes étel. A paradicsom és a hagyma pikánssá, a sajt pedig ellenállhatatlanná teszi ezt a szaftos halas fogást.
Hozzávalók / 4 adag

40 dkg tonhal
6 közepes db vöröshagyma
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
3 ek víz
só ízlés szerint
5 csipet fekete bors
7 dkg ementáli sajt (vagy trappista)

Elkészítés

A halszeleteket felhasználás előtt kivesszük a mélyhűtőből, és megvárjuk, míg teljesen kiolvad. Ezután papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
Egy kivajazott tepsibe vagy jénai tálba rakjuk a halszeleteket. A vajon megpároljuk az egészen finomra szeletelt hagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát.
A hagymát egyenletesen elosztjuk a halszeleteken. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel, és áthúzzuk vele a halat. Meghintjük bőven reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
Köretnek petrezselymes burgonya illik mellé.