A gyümölcskenyér átértelmezett, ünnepi formája. :)
Hozzávalók / 6 adag
5 db tojás
10 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
2 csomag vaníliás cukor
1 db vanília (kikapart magja)
0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
5 dkg vörösáfonya
5 dkg aszalt szilva
15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés
A tojásokat különválasztjuk, fokozatos fokozatszámon felverjük a tojássárgáját a cukorral addig, amíg jó habos állagot nem kapunk. Ezután felverjük a tojásfehérjét 1 csipet sóval, amíg jó kemény nem lesz.
A tojássárgájához hozzákeverjük az 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, belerakjuk a fűszereket, vaníliát, majd a legvégén a gyümölcsöket.
Elkészítjük a száraz Hozzávalókat. A sütőport összekeverjük a liszttel és a vaníliás cukorral, és fokozatosan a tojásos masszánkhoz öntjük, elkeverjük nagy mozdulatokkal.
Végezetül a tojásfehérjét is adjuk hozzá az eddig meglévő masszához, először csak a felét. Ezt is nagy mozdulatokkal keverjük el, majd a másik felét ugyanígy adagoljuk.
A kész masszát töltsük a kuglóf formába, és 180 fokon 40 percig süssük.
0 Megjegyzések