A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva csúcs!
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
3 db újhagyma (zöldjével)
1 közepes db lila hagyma (új lilahagyma)
3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 db chili
2 db paradicsom
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg csípős kolbász
só ízlés szerint
1 kávéskanál fekete bors
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
2 ek napraforgó olaj
30 dkg újkrumpli (9 db)
1 dl vörösbor
1 dl tejföl


Elkészítés

A krumplikat megkapirgáljuk, előfőzzük, majd megpirítjuk.
A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a gombákat felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük.
Olajon megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát. Fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kolbászt, öntünk hozzá vörösbort. A végén hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaláskor szedünk a tányérra krumplit, tépünk rá petrezselymet, mellékanalazzuk a gombapaprikást, szórunk rá újhagyma zöldet.