Mivel már korán sötétedik, és csak munka után kezdtük el a főzőcskézést, ezért esett a választás erre a gyorsan elkészíthető étekre.
Hozzávalók / 12 adag

6 kg burgonya
2 kg vöröshagyma
2 db paprika
0.5 kg paradicsom
20 dkg füstölt szalonna
6 ek fűszerpaprika
2 ek majoranna
2 db babérlevél (vagy 1 ek őrölt)
5 gerezd fokhagyma
2 kg lángolt kolbász
40 dkg virsli (5 pár)
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk majd nagyobb hasábokra vagdossuk.
A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Ugyanígy a paprikát is kis kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és gerezdekre vágjuk. A fokhagymát is meghámozzuk és felaprítjuk.
A szalonnát felkockázzuk.
A bográcsba kb. 2 dl olajat teszünk, majd beledobjuk a szalonnát és hagyjuk, hogy jól átsüljön.
Belerakjuk a hagymát, és ha szükséges, akkor még kevés olajat öntünk hozzá. Megsózzuk (kb. 5-6 ek elegendő az egészhez) és folyamatosan kevergetve megfonnyasztjuk.
Beletesszük az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Kis vizet öntünk rá, és hagyjuk egy kicsit együtt főni.
Rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd beletesszük a krumplit. Felöntjük vízzel, hogy kb. félig érjen.
Ha felforrt, beletesszük a feldarabolt kolbászt, majd hagyjuk hogy a krumpli teljesen megpuhuljon. (Az sem baj, ha kicsit szétfő, mert akkor sűrűbb lesz a szaft.)
A virsliket meghámozzuk és háromba vágjuk, majd belekeverjük a krumpliba. Ezzel már elég csak pár percig főzni.