Ismét a keleti szakácskönyvből. "A vegetáriánus konyha egyik gyöngyszeme" - írta róla a szerző.
Hozzávalók / 4 adag

8 közepes db burgonya
1 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma (vagy 0,75 tk hing)
0.5 tk őrölt rozmaring
0.25 tk őrölt fekete bors
0.5 tk kurkuma
750 ml tejföl
1 ek olvasztott vaj
2 tk só
125 ml víz
1 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
2 ek friss petrezselyem

Elkészítés

A burgonyaszeleteket enyhén sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük.
Az olívaolajat közepes méretű serpenyőben közepes lángon felhevítjük, ha forró, beleszórjuk a hinget. 1-2 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, megkeverjük.
Beletesszük a tejfölt, vajat, sót, vizet. Simára keverjük, levesszük a tűzről.
A burgonyaszeleteket és a tejfölös szószt összekeverjük, vajazott tűzálló tálba öntjük, meghintjük pirospaprikával.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.