Ez az étel nálunk három az egyben, ugyanis én nagyon szeretem, de a párom nem, így neki a szószt tésztával, sajttal tálalom, a kislányomnak pedig a kakaós palacsinta a kedvence, így sütök több palacsintát, a tészta kifőzése pedig nem igen jár plusz munkával.
Hozzávalók / 2 adag

A palacsintához
1 db tojás
10 púpozott ek finomliszt (finom)
0.5 kávéskanál só
0.25 dl napraforgó olaj
300 ml tej

A Bolognai alaphoz
0.5 kg darált sertéshús
5 dl passzírozott paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál cukor
6 ek tejföl
5 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a húst, kifehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük a paradicsommal, cukorral és oregánóval fűszerezzük. Kb. 30 percig főzzük, ha szükséges, vizet öntünk hozzá.
A palacsintákra teszünk kb. 1 merőkanálnyit, majd félbe, és megint félbe hajtjuk. A hat töltött palacsintát jénai tálba, kissé egymásra helyezzük, mindegyik tetejére teszünk egy evőkanálnyi szószt, tejfölt és megszórjuk sajttal. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.