Hajdinaliszttel nemigen dolgoztam, sütöttem még, de találtam egy kekszet, amit nagyon ki szerettem volna próbálni, így beszereztem.
Hozzávalók / 4 adag
2 db tojás
175 ml sovány tej
2 ek sűrű joghurt
100 g hajdinaliszt
75 g rizsliszt
1 evőkanál kukoricaliszt
0.5 tk sütőpor
1 csipet só
1 ek cukor
1 ek napraforgó olaj
0.5 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Száraz Hozzávalókat és a cukrot kimérjük, összekeverjük.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját az olajjal és a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tejet is.
A tojássárgás keverékhez adjuk a liszteket, egyneművé kavarjuk.
Lazítjuk a fehérjéből vert habbal.
Palacsintasütőben fél kávéskanálnyi olajat forrósítunk, és 2 ek-nyi masszát teszünk bele egy palacsintának. Közepes hőfokon sütjük, míg szépen átbuborékosodik a teteje, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Palacsintasütő függő, hogy egyszerre hány palacsinta fér bele (nekem 3 db), ill. hogy mikor kell aláolajozni még a palacsintákat.
Ebből az adagból nekem 15 db palacsintám lett.

0 Megjegyzések