Nagyon sokszor készítem ezt az ebédet, különösen nyáron, amikor friss, illatos paprika és paradicsom kerülhet bele. Mialatt a hús megpárolódik, a sütőben elkészül a köret hozzá. Tálaláskor összekeverem a húst a körettel.
Hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók az aprópecsenyéhez
70 dkg sertéslapocka
1 nagy db vöröshagyma
5 szelet bacon
1 közepes db paradicsom
1 közepes db tv paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kk majoranna
himalája só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj
2 dl víz

Hozzávaló a burgonyához
1 kg burgonya
2 ek olívaolaj
himalája só ízlés szerint

Elkészítés

Hozzávalók az aprópecsenyéhez
Az olívaolajban, a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymával.
Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, az apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.
Kevés vízzel puhára pároljuk.
Amikor puha a hús, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és zsírjára sütjük.
Hozzávalók a burgonyához
A meghámozott burgonyát kockára vágjuk. Sós vízben 10 percig előfőzzük.
Leszűrjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és sütőben pirosra sütjük. Sütés közben átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.
Tálaláskor összekeverjük a húst a burgonyával.