A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz-, pogácsa- és süteménykészítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem a sütőben sült tepsis zöldségek. ...
Hozzávalók / 4 adag

5 közepes db sárgarépa
2 nagy db fehérrépa
1 kis db zeller
2 közepes db cékla
5 közepes db burgonya
2 ek ghee (vagy bármilyen olajat használhatsz)
római kömény ízlés szerint
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet kurkuma
1 csipet aszatgyanta
gyömbér ízlés szerint

Elkészítés

A Hozzávalókat tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Egy tepsit kenjünk ki tisztított vajjal vagy olajjal, és tegyük bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket. Szórjuk meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával. Majd az egészet keverjük össze, és tegyünk hozzá néhány babérlevelet. A tetejére még tehetünk egy kis gít vagy olajat.
A tepsit takarjuk le alufóliával, majd tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süssük 50 percig a fólia alatt, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 15 percig.
Az utolsó fázisban süthetünk rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.