A francia lecsó. Mindenki úgy készítse, ahogy szereti. Akárcsak a mi lecsónkat. :-)
Köretnek is kiváló.
Hozzávalók / 4 adag
3 kis db cukkini
1 nagy db padlizsán
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 közepes db tv paprika
1 közepes db fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
500 ml paradicsomszósz
1 dl víz
2 ek olívaolaj
1 db babérlevél
1 tk kakukkfű
1 tk majoranna
1 tk oregánó
1 tk rozmaring (vagy ezek helyett provence- i fűszerkeverék))
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Karikázzuk fel a cukkinit kb. fél centis karikákra, a padlizsánt ennél vékonyabbra. A padlizsánt sózzuk, és hagyjuk állni fél órát, hogy a keserű levét kiengedje. A paprikát vágjuk kockára.
Az olajon, lassú tűzön pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, tegyük bele a paprikát, padlizsánt, cukkinit, és kevergetve pároljuk félpuhára.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és rotyogtassuk tovább, amíg a zöldségek roppanós puhára nem főnek. Ne főzzük túl!
Tálaláskor megszórhatjuk parmezánnal.
Másik Elkészítési módja, hogy a zöldségeket egyszerűen tepsibe tesszük, 200 fokos sütőben olívaolajjal bőven meglocsolva felpuhára sütjük, majd ekkor öntjük rá a fűszeres paradicsomszószt és így sütjük készre. Ekkor az Elkészítési idő kicsivel hosszabb lesz.

0 Megjegyzések