Ízesíthetjük egy kis szójaszósszal is, de anélkül is jó volt.
Hozzávalók / 4 adag
200 g rizs
350 g sertésszűz
2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
25 g étkezési keményítő
3 db tojás
25 g barna cukor
2 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
2 gerezd fokhagyma
100 g sárgarépa (kockákra vágva)
1 közepes db piros kaliforniai paprika (kockákra vágva)
100 g zöldborsó
15 g vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A rizst megmossuk. Majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.
A szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk.
Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezési keményítővel, 1 tojással és a cukorral. A húst hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
Az olajat felforrósítjuk egy wokban. A húst benne ropogósra sütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
A wokba tesszük most a hagymát, paprikát, sárgarépát, zöldborsót és a zúzott fokhagymát, és 5 percig sütjük.
A húst visszatesszük a wokba, a rizst is hozzáadjuk, és további 5 percig sütjük.
A megmaradt 2 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és egy omlettet sütünk. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a rizses húshoz keverjük.

0 Megjegyzések