Sajnos hús nélkül a chili con carne nem olyan, mint az igazi, más, de így is finom.
Hozzávalók / 2 adag

25 dkg vörösbab (konzerves)
30 dkg csemegekukorica (konzerves)
4 dl passzírozott paradicsom
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 kávéskanál fahéj
chili ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
2 kk oregánó
0.5 ek bazsalikom
2 kk majoranna
2 kk kakukkfű
1 teáskanál barna cukor
5 g étcsokoládé (1 kocka)
2 ml növényi tejszín
10 dkg trappista sajt

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kis olajban megdinszteljük.
Beleöntjük a babot (lé nélkül) és a kukoricát (kis lével), kevergetjük egy picit, majd felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel.
Minden fűszert hozzákeverünk, és hagyjuk kis lángon kb. 20 percig rotyogni.
Ha összeértek az ízek, már kész is. Reszelt sajttal tálaljuk.