Gyönyörű szalagos és nagyon jó az íze, csak egy kis lekvár és porcukor kell mellé! Megéri kipróbálni, nem lehet elrontani! Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle.
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk cukor
kis liszt
2 tojás sárgája
csípet só
1 citrom reszelt héja
kis rum
5 dkg vaj
Elkészítés
Az 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő amit 3 dl langyos tejben ,1 tk cukorral kis lisztel felfuttatni 2 tojás sárgával csípett sóval 1 citrom reszelt héját kis rumot 5 dkg vajjal amit meglágyítottam jól kidolgoztam.
30 percig kelesztettem meleg helyen letakarva. Kelesztés után a kezemmel csak úgy ki nyújtottam, kb 2 cm magasra, kiszaggattam és még 30 percig kelesztettem letakarva. Addig egy magas falu lábasban olajat hevítettem 160 fokra és ami alul volt az lett a felső része és fedő alatt egyik felét sütöttem, fordítás után fedő nélkül.
További receptek:
- Húsvétos torta, ilyen édes krémes finomsággal készülünk az ünnepre!
- Házi Raffaelló golyó, nagyon olcsó és finom édesség, ráadásul remekül is mutat!
- Tejszínes meggytorta, első kóstolásra mindenkit lenyűgözött!
- Pirított csirkemáj, egyszerű és nagyon fincsi! Mi nagyon szeretjük!
- Csokis, diós szelet, ha beleharapsz szinte elolvad a szádban!
0 Megjegyzések