Ma kenyeret sütöttem, nem nehéz az elkészítése, bárki nyugodtan hozzáfoghat. A liszt legyen jó minőségű kenyér liszt. A friss házi kenyérnél nincs is finomabb.

Hozzávalók

1 kg kenyér liszt,
1 élesztő amit felfuttatunk kevés tejben,
két csapott evőkanál só,
3 ek étolaj,
langyos víz apránként hozzá adagolva kb; 1,5 dl
Közepesen kemény legyen. Kelesztjük 1 órát, mint más kelt tésztát

Elkészítés

Egy jénait vagy amilyen formátok van kenjétek ki kicsit étolajjal, pici liszttel, finoman gyúrjátok át a kelt tésztát rakjátok át a formába, vágjatok bele pár csíkot, hagyjátok még pihenni 20 percet, kenjétek be vízzel,hogy fényes legyen.

Közepesen meleg sütőben 45 percig süssétek úgy, hogy rakjatok a sütő aljába egy tepsibe vizet gőznek. Ha szép piros, bökjetek bele valamit ha nem ragad vegyétek ki, kis vizet locsoljatok rá és rögtön takargassátok be a forró gőztől ropogós mégis puha ehető lesz a héja. Nekem eddig mindig sikerült! Nem fedem le, tető nélkül sütöm. Sok szerencsét hozzá!​

További receptek: