Tényleg nem túlzok, ha azt írom, hogy csodálatos!

Hozzávalók

A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
1/2 cs sütőpor
2 dl tejföl
csipet só
10 dkg kristálycukor

A töltelékhez:
2 kg alma
10 dkg mazsola /elhagyható/ (én nem raktam bele)
15 dkg kristálycukor /almától függően /
őrölt fahéj

A tetejére:
1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.