Hozzávalók

2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
1 tk citromlé
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér)
30 dkg csirkemell
20 dkg gomba (erdei jó a piaci is)
20 dkg zöldborsó

Leírás

Az olajon, aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után, hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond); a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2 l) és húslével (esetleg kockát teszünk bele). Újra felforralás után, levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).