Hozzávalók

1 csipet só
2 darab friss tojás
3 evőkanál szicíliai extra szűz olívaolaj
3 dl hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
20 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál pirospaprika
1 csipet ételízesítő
5 szelet fehér kenyér
40 dkg darált hús
3 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük. A darált húst, a dinsztelt hagymát, az olajjal együtt, a fokhagymanyomóval préselt fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret. Ízlés szerint fűszerezzük. Kézi robotgéppel, jó alaposan összedolgozzuk, hogy a kenyér ne maradjon darabos. Ezután, vizes kézzel, apró golyókat formázunk. Meghempergetjük a golyókat a zsemlemorzsában és forró olajban, pirosra sütjük.