Bár a friss cukkini még csak nyár elején lesz a kertekben, szerencsére a zöldséges standokon már könnyűszerrel beszerezhető ez a nyáridéző zöldség. Lazíts egy kicsit, tarts egy húsmentes napot, és egyél egy kis egészséges cukkinit.
Ezt a tócsnit könnyen, és rövid idő alatt el tudod készíteni!

Hozzávalók:

cukkini
újhagyma
zöld fokhagyma
2 tojás
liszt
friss kapor
sajt
olaj

Elkészítés:

1. Mosd meg a cukkinit, és reszeld le. Nem kell meghámozni. Ezután sózd le, és hagyd állni egy kis ideig.
2. Majd 15 perc múlva csavard ki jól a cukkini levét.
3. Add hozzá a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, a zöld fokhagymát, és a kaprot. Sózd, és borsozd ízlés szerint.
4. Keverd hozzá a lisztet, ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kanálka tejfölt is.
5. Reszeld le a sajtot, és azt is keverd a masszához.
6. Egy serpenyőben önts egy kevés olajat, forrósítsd jól fel, majd mérj bele egy-egy evőkanálnyit a cukkinis masszából. Addig süsd, míg mind a két oldala aranybarna lesz.