Ettél már a cukkini palacsintát? Ez a nyár legfinomabb étele, ne hagyd ki!

Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amely káprázatosan ízletes. Nálunk a kedvenc nyári étel lett! Most pedig lássuk milyen hozzávalókra lesz szükségünk az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

3 db cukkini,
1 sárgarépa,
1 tojás,
3 evőkanál zabkorpa,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál natúr joghurt,
só,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk.

Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le.

Egy tálban keverjük össze cukkinit, a répát, fűszerekkel keverjük jól össze, majd hagyjuk állni pár percet. Adjuk hozzá a zabkorpát, majd ismét kavarjuk össze.

Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a joghurttal, öntsük a zöldséges keverékhez és kavarjuk össze (ha túl vizes lesz, akkor keverhetünk hozzá lisztet).

Melegítsünk olajat, formázzuk meg a palacsintákat és süssük meg benne a palacsinták mindkét oldalát. Melegen tálaljuk fokhagymás tejföllel. Jó étvágyat
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog