Hozzávalók

2 evőkanál liszt
20 dkg sonka (főtt)
1 dl tejszín
2 darab tojás sárgája
1 fej hagyma
5 dkg sütőmargarin
1 csokor petrezselyem
10 dkg gomba
1 evőkanál ételízesítő
1 l alaplé (sonkafőző-lé)

Leírás

Előkészítés: A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk. Elkészítés: A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel és kevergetve, zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel) és lassú tűzön, kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát és a sonkát. Megszórjuk borssal, a Delikáttal és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban, a tejszínt simára keverjük a tojássárgával. Ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.