Hozzávalók

1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
40 dkg burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 darab paprika
1 darab leveskocka
10 dkg tészta (kocka)
20 dkg vegyes zöldség

Leírás

A szalonnát kis kockákra vágjuk és világosra pirítjuk. A szalonnapörcöt kiszedjük a zsírból és félretesszük. A zsíron, a tésztát és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2-2,5 l vízzel, hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát és a zöldségeket, az egészben hagyott paprikát és paradicsomot, a félretett szalonnapörcöt és a leveskockát. Lassú tűzön, puhára főzzük. A végén, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.