Hozzávalók

1 csipet só
4 kanál liszt
15 dkg vaj
2 dl tejszín
20 dkg hagyma
2 dl fehérbor
1 csipet fehérbors
1 csipet ételízesítő
1 kanál finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A hagymát megpucolom félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat, egy mély serpenyőben vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Lefedem és 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett karamellizálom hagymát. Negyed óra elteltével, a hagyma már elveszti a tartását, aranyszínűvé válik. Nagyon oda kell figyelni, hogy véletlenül se égjen le sehol! Ekkor hozzáadom a lisztet, felöntöm a forró levessel, alaposan elkeverem és közepes tűzön, még negyedórát főzöm. Ezután sózom, borsozom. Alaposan leturmixolom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet és a tejszínt.