Hozzávalók

1 csipet só
1 fej vöröshagyma
1 darab burgonya
3 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 darab leveskocka
3 darab cukkini
2 evőkanál keményítő

Leírás

A cukkinit és a meghámozott krumplit kockákra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit és a cukkinit is. Ízesítjük sóval, borssal, majd kb. 5 percig pároljuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a zöldségeket. Felforraljuk, beletesszük a leveskockát és teljesen puhára főzzük a cukkinit és a burgonyát a levesben. Összeturmixoljuk a levest botmixerrel. Visszatesszük az edényt a tűzhelyre, csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel, keverés közben belecsorgatjuk a levesbe és összeforraljuk.